Één week voor vertrek ( sponsorgeld Asha)
Blijf op de hoogte en volg Jamilla
26 Augustus 2012 | Nederland, Maastricht
Éen week voor mijn vertrek…
Ik kan niet meer wachten; ik heb er heel veel zin in!!
Asha
Een deel van mijn bestaat uit vrijwilligerswerk bij de organisatie Asha (Asha betekent “hoop” in Hindi). Ik ben in aanraking gekomen met deze organisatie door een vriendin van mij, Nina, die begin dit jaar hier ook vrijwilliger is geweest.
Asha is een organisatie die zich inzet voor zo’n 400.000 mensen uit 50 sloppenwijken in en rondom Delhi op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, ondersteuning bij geldbeheer, mensen weerbaarder maken en leren voor zichzelf en elkaar op te komen, hygiëne en verbetering in de leefomgeving. De vrijwilligers van Asha pakken de problemen aan die verantwoordelijk zijn voor armoede in de sloppenwijken en proberen positieve veranderingen te bereiken in de sloppen. In mijn tijd bij Asha zal ik Engelse les gaan geven in de sloppenwijk Jeevan Nagar aan kinderen tussen de leeftijd 4-14 jaar.
Sponsorgeld
Het bedrag dat ik heb binnengehaald via familie, vrienden en collega’s de afgelopen weken is €1376,-! Met dit geld kunnen twee kinderen uit de sloppenwijk een jaar lang naar de universiteit met bijbehorende boeken, vervoer, kleding en dergelijke. Dit is een geweldige kans om een goede toekomst op te bouwen voor deze kinderen.
Ik ben reuze blij dat ik zo veel geld heb kunnen ophalen. Ik wil bij dezen iedereen die geld heeft gedoneerd voor Asha heel erg bedanken! Ik had nooit verwacht dat het bedrag zo zou oplopen.
Ik neem een mini-laptopje mee naar India en Nepal en zal proberen om af en toe een leuke blog te schrijven om jullie op de hoogte te houden van mijn avonturen, met name tijdens mijn periode in de sloppenwijk . Ik weet niet hoe het werkt met internet daar dus ik kan niet garanderen hoe vaak.
Ik vind het leuk als jullie reacties achterlaten of me een mailtje sturen.
Jamilla
27 Augustus 2012 - 08:37
Lysanne:
Woehooeee aftellllen!!:D xxx -
27 Augustus 2012 - 08:43
Barrie:
Wieeeeeee! Spannend, wat een lekker avontuur ga je weer beleven! Ik ga het zeker volgen dus als je de kans hebt, ff posten! /hug -
27 Augustus 2012 - 09:05
Caroline:
En het leuke is dat ik mee mag gaan kijken hoe het er daar uitziet. Ik ben echt heel benieuwd en ben super trots op je! -
27 Augustus 2012 - 11:08
Lorna Minkman:
Spannend, even naar een heel andere wereld. Ben erg benieuwd. -
28 Augustus 2012 - 13:39
Gabriella:
Super jamillake,ik ben benieuwd!!!! -
08 September 2012 - 13:54
Frits Van Buul:
Ha Jamilla,
Fijn dat je mij en anderen zo op de hoogte houdt. Heel veel geluk en plezier daar. Ik lees je verhalen wel. Kunnen we nog steeds geld overmaken op het nummer dat je ons mailde?
Ik was - zoals wel vaker - weer te laat, waardoor jij onze bijdrage niet kon meenemen.
Laat je iets weten?
PS: Leuk dat ik op de diploma-uitreiking ook nog met je moeder gesproken heb. Die is terecht heel trots op je!
Hartelijke groet en alle goeds gewenst met je mooie werk!
Frits van Buul -
16 September 2012 - 02:12
Nicole:
Hee meid!
Wat gaaf dat je dit gaat doen! Wist wel dat je weer op reis zou gaan. ... Ik ga zeker je verhalen volgen!!