Cultuurshock - Reisverslag uit Delhi, India van Jamilla Baan - WaarBenJij.nu Cultuurshock - Reisverslag uit Delhi, India van Jamilla Baan - WaarBenJij.nu

Cultuurshock

Blijf op de hoogte en volg Jamilla

09 September 2012 | India, Delhi

Dag 1. Vlucht

Twee dagen later dan gepland door het overlijden van opa en de crematie is het dan zo ver. 8 September vertrekken we om 4.15 naar Brussel om daar de trein naar Schiphol te nemen. In Brussel begint
de eerste stress al. Om 5.30 aangekomen moeten we onze treinkaarten bij een balie ophalen waar een rij tot buiten staat, hier hadden we niet op gerekend zo vroeg in de ochtend. De code van een van onze treinkaarten werd niet herkend en de tijd begon te dringen.. Trein gelukkig net gehaald. Omroepbericht: treinverkeer om en naar Schiphol niet mogelijk door werkzaamheden.We worden via Rotterdam gestuurd, eenmaal daar aangekomen zijn er problemen en zijn vrijwel alle treinen uitgevallen.
Uiteindelijk via Leiden gereisd en gelukkig mooi op tijd op Schiphol aangekomen (Lauren Verster gespot en nog een fotomodel). Dit was onze test in de vroege ochtend: wen maar vast aan India waar niks volgens planning gebeurd.
In India zijn we namelijk ook van plan om onze rondreis met bus en trein te doen. Vlucht ging heel snel, lekker eten en leuke films. Door de omboeking van onze vlucht hadden we zelfs extra luxe plaatsen met meer beenruimte.
Op Delhi airport een prepaid taxi genomen naar Anita. Het was al nacht maar het verkeer was een chaos. Stuur zit rechts, ze rijden links, fietsers en auto's, voetgangers en rikshaws allemaal kriskras door elkaar en niet in hun eigen rijbaan. Je hoort aan een stuk door getoeter en iedereen rijdt door rood. Even wennen en voor mijn gevoel ging alles maar net goed! Tijdens deze rit zien we al een hoop mensen op staat slapen en tenten/sloppen langs de weg.
Anita heeft een soort homestay/bed & breakfast waar ik ook wil verblijven tijdens de periode dat ik vrijwilligerswerk in Delhi ga doen bij Asha. Anita werkt bij Asha en ik ben in contact gekomen met haar door mijn vriendin Nina die in januari een maand bij Asha is geweest.
We worden om 1.00 uur hartelijk ontvangen met vruchtensap en een lichte maaltijd (rijst+dahl). Haar zoontje Sujal (10 jaar) was ook
nog wakker omdat hij ons graag wilde zien. Het is in India 3,5 uur later dan in Nederland maar we gaan toch maar naar bed om in het ritme te komen. Onze kamer is erg ruim maar... er is geen beddengoed en het bed en kussen zien er niet erg schoon uit.
Gelukkig hebben we beiden een lakenzak bij ons waar we in kunnen slapen. Het bed is onaangenaam hard en de muren zitten vol met vieze vegen en vlekken.
Ineens schiet er iets voor onze voeten weg naar buiten.. een muis zeggen ze lachend maar ik weet zeker dat het een rat was.
Ieuw! Welkom in India.
Ingesmeerd met Deet muggenspul (door dit spul ging zelfs mijn nagellak eraf, ik wil niet weten wat het met je huid doet) proberen we te slapen.
De heftige ervaringen van de afgelopen twee uur, de tegenvallende accommodatie en een aantal muggenbeten worden me wat te veel. Wie zegt dat die mug veilig was en dat ik geen rare ziekte heb nu? Ik vind India erg heftig en zie er tegenop om straks drie weken helemaal alleen te zijn.
Ik ben deze nacht heel erg blij dat ik niet alleen ben en dat mijn moeder er is die me zoals gewoonlijk geruststelt. Ik ben mijn eerste dag in India toch iets minder dapper dan ik gedacht had.

• 16 September 2012 - 08:32

Barbara:

Wat ben je toch een droppie, snel verder lezen...

• 19 September 2012 - 13:00

Ingrid Baan:

Met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen, ondanks dat je het telefonisch al had verteld, ga ik door naar de volgende pagina.

• 19 September 2012 - 13:19

Arthur:

Die rat, dat was ik...... (mijn sterrenbeeld).

• 23 September 2012 - 16:14

Van Esch: