My India - Reisverslag uit Delhi, India van Jamilla Baan - WaarBenJij.nu My India - Reisverslag uit Delhi, India van Jamilla Baan - WaarBenJij.nu

My India

Blijf op de hoogte en volg Jamilla

09 Oktober 2012 | India, Delhi

Zondag hebben we een lekker lui dagje gehad. Voor het eerst echt uitgeslapen. Later ’s middags zijn Leticia en Asad (de jongen van wie dit appartement is) naar de Akshardam tempel geweest (weer). Niet zo’n slimme timing achteraf op zondag, we hebben wel 1,5 uur in de rij gestaan.

Sameer en Asad zijn allebei Afghaan en ze beginnen ’s ochtends vroeg al met Afgaans eten te bestellen en laten bezorgen. Wel lekker!
’s Avonds hebben we ons laten overhalen om opstap te gaan. Ik was totaal niet in de stemming en moest maandag ochtend weer werken maar ik ben blij dat ik ben gegaan. Toch weer een hele ervaring! We zijn met een hele groep meiden, een paar jongens en Leticia, Asad, zijn neef en Sameer geweest. Deze avond was weer een goed voorbeeld: “everything possible in India”. De Afghanen hebben ons VIP binnengeloodst op de afterparty van Sunburn en de flessen whiskey kwamen op tafel. We zijn niet naar het festival zelf geweest, lekker in de volle zon staan dansen in de buitenlucht zagen we niet zo zitten. Ik vond het wel grappig dat de grote naam die draaide op het festival Afrojack was, onze Nederlandse DJ. Hier heel populair blijkbaar. Het feestje op zich was niet zo heel leuk maar het was leuk om te zien zo’n afterparty hier. De jongens kochten de barjongens en bediendes steeds om, heel bizar maar zo werkt het dus. Iemand danste op de stoel, security geeft commentaar, ze geven hem 1000 roepies (€ 15,- ongeveer) en alles is goed. Iemand danste op de tafel, ze betalen hem, klaar en dan staan ze lachend toe te kijken. De auto werd voorgereden en hij kreeg 500 roepies fooi. Als wij fooi geven, geven we meestal maar zo’n 20 roepies.

’s Ochtends was ik natuurlijk kapot maar het was toch een goede dag bij Asha! Ik zat met een fijn gevoel ’s ochtends in de toektoek en het lesgeven ging prima. Toen ik afgelopen vrijdag bij het Asha office was om papieren met vocabulaire, word search en ander lesmateriaal ging halen hoorde ik per toeval dat er nog een andere vrijwilligster was. Ik heb Asha office haar nummer gevraagd en op maandag heb ik haar ontmoet. Ze hadden ons beide niet verteld dat er nog een vrijwilligster was op dat moment. Eerlijk gezegd vind ik dat een beetje raar. We zijn allebei meisjes en alleen in Delhi, ze hadden op zijn minst kunnen vertellen dat je niet de enige bent. De keus is dan nog steeds aan ons of we elkaar opzoeken of niet. Ik heb haar ontmoet bij een soort Starbucks koffie keten, eigenlijk goede koffie! Ze komt uit Londen en blijft hier 8 weken, daarna gaat ze nog verder reizen. Ze is al vaker in India geweest want ze heeft 2 vriendinnen hier, ze hoeft dus niet echt te wennen. We kletsen gezellig over onze ervaringen van Asha en ze vind het ook zwaar werk soms, maar wel leuk. Ze geeft me wat tips over het lesgeven; ze heeft namelijk een achtergrond in lesgeven. Vandaag heb ik haar tips gevolgd en het hielp! De kinderen vonden het leuk. Ik heb bijvoorbeeld eerst alle kleuren met ze geoefend op spelling. Daarna heel groot op het bord geschreven ‘blue’ en dan moesten ze dingen opnoemen die blauw waren. Dit in hun schrift schrijven. Op deze manier is het vocabulaire oefenen net wat leuker!

Ik leer de kinderen steeds beter kennen en steeds vaker komen me knuffelen na de les of schrijven briefjes voor me. De meisjesgroep is alleen lastig, ze luisteren echt niet zo goed. Morgen komt Anita eens kijken in die klas, hopelijk luisteren ze dan beter (en slaat ze niemand). Ik was vandaag alleen met Anita in de office en dat was heel gezellig. We hebben leuk gekletst en niemand die Hindi sprak!! Als in het Asha center verlaat om 16.00 staan er een hoop jonge kindjes van rond de 5 jaar te zwaaien en schreeuwen: ‘Bye ma’am’ totdat ze me niet meer kunnen zien. Heel schattig! Dat maakt me vrolijk.

Leticia is vanavond vertrokken uit dit appartement. Door haar werk kon ze zich niet aan de regels houden. Ze komt meestal om 3 of 5 uur ’s ochtends thuis van werk of opstap. Leticia werkt in PR en heeft gevraagd of ik vrijdag voor haar wilde werken in de Punjab op een Indiase bruiloft. Super!! Alles wordt betaald; hotel, treinreis, sightseeing, eten. Een gratis weekendtripje en een echte Indiase bruiloft meemaken, en ik krijg nog betaald ook. Goede dingen blijven me overkomen!

Ik voel me prima en ontspannen hier in India! Op dit moment vind ik het heerlijk om hier te zijn en niet in Nederland. Het is wel een heel rustig gevoel dat mijn woonruimte in Amsterdam al is geregeld, daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Wel was het de bedoeling om al naar banen te gaan zoeken in deze tijd maar daar ben ik eerlijk gezegd nog niet mee bezig geweest. Alles hier gaat zo relaxed dat ik als ik weer in Nederland ben zal ik waarschijnlijk weer moeten wennen aan afspraken maken en op tijd komen. Op dit moment zou ik graag verder reizen naar nog meer landen. Ik heb heel veel zin om mijn vrienden en familie weer te zien; maar het reizen, het goede weer en nieuwe mensen leren kennen doet me echt goed!

• 09 Oktober 2012 - 22:08

Lilian Konings Baan:

Hoi jamilla fijn te horen dat je naar je zin hebt alles went zelfs hangen zo zie je maar dat alles toch goed komt maar blijf allert !!! Blijf jij daar wel op die kamer?ben benieuwt naar die bruiloft want dat zal een hele ervaring zijn .pracht en praal en glitter.succses met les geven rest van de week.tot de volgende keer.knuffel Lilian en Jan.

• 11 Oktober 2012 - 09:00

Barrie:

oeeee,de reiskriebel kickt erin haha! Ik zie m al aankomen, volgende keer dat we je zien;" ja, Amsterdam, leuk hoor maar ik ben er een poosje vantussen, jaartje wereldreizen, houdoe!" hehe. Fijn dat het allemaal zo leuk is Milla! Klinkt alsof je je thuis voelt, doet me denken aan een uitspraak die ik laatst ergens las, "als het dak van de wereld je thuis is, ben je pas echt vrij." Nog een weekje bij Asja of niet?

• 11 Oktober 2012 - 12:52

Nettie Van Esch:

ik kan me voorstellen dat het straks wennen is, zeker omdat je naar een niuwe omgeving gaat!!! xx

• 11 Oktober 2012 - 12:52

Nettie Van Esch: